Referenssit

Referenssikohteitamme

Asematie 14 kerrostalon palosaneeraus Savonlinnassa.

Kesällä 2021 juhannuspäivän yönä Savonlinnassa syttyi 6-kerroksinen asuintalotalo palamaan salaman iskusta. Palo pääsi etenemään katolta ensimmäiseen kerrokseen saakka. Tulipalo sekä sammutustyöt aiheuttivat mittavia savu-, palo- ja vesivahinkoja, joista pahimmat olivat kuudennessa kerroksessa.

Kerrostalon korjaaminen alkoi tammikuussa 2022.

Kiinteistöinsinööri Toni Heinonen Isto Groupilta oli alusta loppuun saakka palosaaneerauksen kunnostustyön projektinjohtajana sekä työn valvojana.

Vaikka kerrostalokohde olikin iso työmaa, koki Toni sen mukavan haastavaksi työmaaksi.

Palosaneerauksen pääurakoitsijana toimi savonlinnalainen perheyritys MH-Rakenne Oy. Yrityksen puolesta tuli kaikki palvelut, kuten sähkö- ja putkityöt sekä pintojen saneeraus.

– Yhteistyö pääurakoitsija MH-Rakenne Oy:n kanssa oli Tonin mielestä mukavaa. Aikataulut piti ja työporukka oli miellyttävää.

– ”Suosittelisin MH-Rakenne Oy:tä kaikille rakentajille. Yrityksen porukan kanssa oli helppo touhuta”, kertoo Toni.

Aikataulut piti ja työporukka oli miellyttävää.”

Asematie 14 kerrostalon asukas Johanna Qvintus oli aktiivisesti mukana palosaneerausprojektissa taloyhtiön hallituksen jäsenenä. Hän osallistui rakentajapalavereihin kuukausittain.

Yhteistyö MH-Rakenne Oy:n kanssa alkoi vuoden 2022 alussa vakuutusyhtiön hyväksyessä pääurakoitsijan.

Johanna kertoo, että yhteistyö yrityksen kanssa oli sujuvaa ja luontevaa. Henkilökunnan kanssa oli hyvät kemiat ja keskustelu hyvää dialogia.

– Projektin aikataulussa pysyminen oli Johannan mielestä positiivinen yllätys.

Alkuperäinen aikataulu oli, että asukkaat pääsevät jouluksi kotiin, mutta muuttamaan päästiinkin jo syksyllä.

– ”Suosittelisin MH-Rakenne Oy:tä tämän kokemuksen pohjalta”, sanoo Johanna. ”Yrityksellä oli hyvät valmiudet haastavaankin kohteeseen, laaja repertuaari ja paljon erilaisia osaajia. Yhteistyön tekeminen oli hyvää ja luontevaa”, kehuu Johanna.

Yhteistyö oli sujuvaa ja luontevaa.”